Zelfs $7.9K Bitcoin Prijs zal niet helpen Beren voor $1B BTC Opties te laten verlopen.

Zelfs een correctie van 15% zal de beren niet helpen, want de Bitcoin-prijs blijft bullish voor de vervaldatum van het record van $1,06 miljard BTC-opties op vrijdag.

De vervaldatum van de Bitcoin (BTC) futures en opties van deze vrijdag heeft angst en opwinding veroorzaakt bij de handelaren, omdat de prijs de afgelopen 30 dagen zonder duidelijke trend heeft geschommeld.

Er zijn momenten van euforie geweest toen de prijs eerder deze maand kortstondig het $10.000 niveau brak, maar recentelijk zijn de emoties een beetje bearish geworden toen de markt onder $9.000 zakte op woensdagavond.

Correlatie betekent niet dat er een oorzakelijk verband is

Correlaties tussen crypto en traditionele markten waren alle aanleiding voor de halvering van de Bitcoin, maar nu lijkt het erop dat de meeste handelaren vergeten zijn dat de recente toename van de correlatie tussen Bitcoin en de S&P 500 de oorzaak zou kunnen zijn van de huidige prijsvolatiliteit van BTC.

Er is niet veel winst in het proberen te begrijpen waarom dit zo is, hoewel het recente afnemende volume zowel in de spot- als in de derivatenbeurzen het voor algoritmische handelaren zeker gemakkelijker maakt om hun wil op te leggen.

Dit voortdurende verhitte debat over de vraag of Bitcoin futures en opties de belangrijkste factor achter de recente volatiliteit zouden kunnen zijn, lijkt enigszins zinloos, aangezien er altijd spelers zullen zijn die een positieve positie innemen, terwijl short-sellers een negatieve koersbeweging verwachten.

Open belangstelling kan bedrieglijk zijn

De cijfers zijn immers behoorlijk onthutsend. Momenteel bedraagt de totale BTC-futures open rente meer dan 3,8 miljard dollar, terwijl de open rente van de optiemarkten net een recordhoogte van 1,7 miljard dollar heeft bereikt.

Maar de vraag is, wat zit er precies achter die cijfers?

Er is minder dan een dag voor de vervaldatum van 26 juni en de volatiliteit van Bitcoin Lifestyle is op het laagste niveau sinds de crash van 12 maart. De lage volatiliteit geeft meestal aan dat professionele handelaren geen enorme prijsschommelingen verwachten, en de premies van de optiemarkten zijn niet te hoog.

Merk op hoe de bovenstaande gegevens van Deribit een

duizelingwekkend aantal van meer dan 30.000 call-optiecontracten van $10.500 tot $32.000 laten zien. Met minder dan een halve dag voor de vervaldatum van juni, worden de meeste beschouwd als waardeloos door de merkprijs van Deribit.

Bovendien is er niet eens een enkele koper voor de meeste van die stakingen. Dat is meer dan 300 miljoen dollar aan openstaande rente die niet had moeten worden verantwoord.

Hetzelfde kan gezegd worden van de 21.000 putoptiecontracten van $8.000 tot $2.500, die ook als waardeloos worden beschouwd. Dit voegt nog eens $190 miljoen toe aan de totale openstaande rente van Deribit.

Deribit leidt de markten voor opties, maar CME haalt de achterstand in…

Deribit heeft een totaal van 1,3 miljard dollar aan open rente, gevolgd door de Chicago Mercantile Exchange (CME) met 439 miljoen dollar.

Er zijn 8.500 contracten van putopties (bearish) momenteel in het geld, variërend van $ 8.500 tot $ 12.000 stakingen meestal. Een prijsdaling van 15% van het huidige niveau van $9.250 tot $7.865 zou slechts $11 miljoen toevoegen aan de winst van deze putoptie kopers.

Dit veronderstelt ook dat geen van deze posities slechts hedge posities zijn, wat betekent dat de koper ook een long positie elders inneemt.

95% van de CME juni callopties hebben $10.500 stakingen of meer, gemarkeerd met $7 of minder per contract door de beurs. Elk CME-contract vertegenwoordigt 5 BTC, dus die van de geldcontracten bedragen $250 miljoen van de totale $440 miljoen aan openstaande rente van CME.

Er zijn momenteel 830 putoptiecontracten open bij CME, meestal bij $8.500 en $8.700. Een prijsdaling van 15% bij BTC zou de kopers van deze contracten verleiden tot $5 miljoen, wat geen noemenswaardig bedrag is.

Nogmaals, een relevant deel zou kunnen worden afgedekt, dus er is in wezen geen winst voor die kopers van putopties.

Zowel de opties als de futures zijn bullish.

Op dit moment vertonen de optiemarkten geen enkele draagkracht, althans niet voor de vervaldag van vrijdag. Aangezien Cointelegraph vroeger deze week rapporteerde, is er $665 miljoen in open rente op toekomstcontracten die op 26 Juni rijpen. Deze worden gedomineerd door bullish indicators van contango en top traders long/short netto posities.

Het wijst allemaal op een neutraal of positief marktsentiment voor de futures en opties van morgen. OKEx en Deribit opties en futures vervallen op 26 juni om 8:00 uur (UTC) en de CME enkele uren later om 15:00 uur (UTC).