Grijstinten Tijdelijk pauzeert Verse investeringen in de Bitcoin (BTC) en Ether (ETH) Trusts.

De laatste stop komt als de zes maanden durende lock-up periode voor de verkoop van de recentelijk gekochte aandelen van het Grayscale Bitcoin-fonds afloopt. Ook komt het omdat Grayscle’s totale vermogen onder beheer (AUM) 15,7 miljard dollar heeft overschreden.

Op maandag 21 december heeft de digitale vermogensbeheerder Grayscle tijdelijk alle nieuwe investeringen in zijn Bitcoin (BTC) en Ether (ETH) trusts gepauzeerd. De laatste beslissing komt te midden van de Bitcoin (BTC) die maandag een correctie onder het niveau van $22.000 invoert.

De BTC-prijs heeft zich echter hersteld van de maandagse dieptepunten en ligt momenteel op $22.679 met een marktkapitalisatie van $421 miljard. Naast de Bitcoin (GBTC) en Ethereum (ETHE) trusts, heeft Grayscale ook de instroom gepauzeerd voor haar andere trusts en fondsen zoals Bitcoin Cash (BCHG), Ethereum Classic (ETCG), Litecoin (LTCN), en haar Digital Large Cap Fund (GDLC). Volgens het laatste rapport is het totale vermogen onder beheer van alle Grayscale producten gestegen tot meer dan 15,7 miljard dollar.

De laatste stop komt omdat de zes maanden durende lock-upperiode voor de verkoop van de recentelijk gekochte aandelen van het Grayscale Bitcoin-fonds afloopt. Tegen de Decrypt-publicatie, Corey Law, zei een woordvoerder van Grayscale:

„We zijn net op dat punt in het jaar waar de ramen van het publieke venster zullen sluiten. En dan zal het privévenster open zijn“.

Dit kan mogelijk gevolgen hebben voor de totale Bitcoin-gemeenschap, aangezien Grayscale de afgelopen maanden een toonaangevende koper van Bitcoin System is geweest. Sinds juni 2020 heeft Grayscale tot nu toe bijna 200K BTC gekocht. Naarmate de institutionele investeringen versnellen, heeft het Grayscale Bitcoin-fonds een instroom van $1 miljard op maandbasis gezien.

JPMorgan: Institutionele instroom Cruciaal voor Bitcoin (BTC) Prijsbeweging

Grayscale’s aankondiging komt na het rapport van JPMorgan strategen dat suggereert dat institutionele instroom in Bitcoin-fondsen cruciaal is voor verdere prijsbeweging. Zoals Bloomberg rapporteerde, hebben de JPMorgan strategen specifiek gezinspeeld op de spectaculaire groei van de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) – van minder dan $2 miljard tot meer dan $13,1 in AUM, en dat alles in slechts één jaar tijd.

De strategen merkten op dat hoewel sommigen Bitcoin in de „overbought“-regio zouden kunnen noemen, de stromen naar de Trust „te groot zijn om elke positie te laten afwikkelen door momentumhandelaren om een aanhoudende negatieve prijsdynamiek te creëren“. Elke vertraging in deze fondseninstroom kan een grote correctie in Bitcoin in het vooruitzicht stellen. JPMorgan gelooft dat de correctie net zo steil zou kunnen zijn als tijdens de tweede helft van 2019 toen de BTC-prijs met 44% crashte.

Hoewel niet via GBTC, is de institutionele instroom in Bitcoin in een snel tempo. Maandag kondigde het business intelligence bedrijf MicroStrategy een extra investering van $650 aan door ongeveer 29.000 BTC’s te kopen.